Jadual Penerbangan Haji Malaysia 2011 – Tabung Haji

0

JADUAL PENERBANGAN JEMAAH HAJI MALAYSIA KE MEKAH TAHUN 2011 MELALUI TABUNG HAJI

jadual penerbangan musim haji kini muncul lagi tapi kali ini tahun 1432 hijrah.musim haji kali ini tabung haji mendapat extra 2000 kuota jemaah haji untuk malaysia dari kerajaan arab saudi kerana rekod baik jemaah malaysia sebelum ini.

menunaikan haji di mekah.siapa yang tidak mahu?bertemu di rumah allah, di hadapan khabah memohon doa dan keampunan.dapat memenuhi rukun islam ke lima itu.itulah dambaan setiap muslim didunia ini.

Tahniah kepada semua Bakal Jemaah Haji Malaysia yang sudah terpilih untuk menjadi tetamu ALLAH SWTuntuk musim haji 2011. Bersyukurlah kepada ALLAH SWTkerana telah memilih anda menjadi salah seorang daripada berjuta tetamu-Nya dari seluruh dunia. Masih ramai lagi yang sedang menunggu giliran dengan penuh sabar.

Tabung Haji telah mengumumkan tarikh Jadual Penerbangan Haji Malaysia 2011 :

1. Penerbangan Pergi Pertama : 29 September 2011 (Khamis)
2. Penerbangan Pergi Akhir : 29 Oktober 2011 (Sabtu)
3. Wukuf (9 Zulhijjah) : 5 November 2011 (Sabtu)
4. Hari Raya Haji : 6 November 2011 (Ahad)
5. Hari Tasyrik (11, 12 dan 13 Zulhijjah) : 7, 8 dan 9 November 2011 (Isnin, Selasa, Rabu)
6. Penerbangan Balik Pertama : 13 November 2011 (Ahad)
7. Penerbangan Balik Akhir : 13 Disember 2011 (Selasa)

Nota : Tarikh Wukuf akan berubah mengikut tarikh yang ditetapkan oleh Kerajaan Arab Saudi.

Puas dah aku mencari Jadual Penuh Penerbangan Haji Malaysia 2011 tapi masih belum terjumpa lagi. Di zaman teknologi dimana manusia mencari informasi melalui internet adalah bagus jika Tabung Haji mengambil langkah proaktif dengan menyediakan Jadual Penerbangan Haji Malaysia 2011 secara online atau semakan secara SMS.

Ibadah haji adalah ibadah menguji kekuatan dan daya tahan iman. Persiapan yang rapi rohani dan jasmani sangat diperlukan untuk mendapat Haji Mabrur. Ibadah Haji bukanlah seperti rombongan Mak Minah pergi ke Vietnam sibuk membeli belah tetapi Haji adalah perjalanan Rukun Islam yang ke lima untuk menyempurnakan Rukun Iman yang enam. Berbagai ujian akan ALLAH SWT turunkan kepada setiap Bakal Jemaah Haji bermula dari Malaysia sehingga di Mekah, Madinah dan kembali semula ke Malaysia. Maka bersedialah dengan semua ujian kerana bukan mudah untuk mendapat Haji Mabrur.-denaihati

Tinggalkan Komen